2022. október 26., szerda

Cemix falazóhabarcsok széles választékban

 Építkezés? Felújítás? Akkor valőszínű, hogy itt-ott a falazathoz is hozzá kell nyúlni. A falazáshoz pedig szükségünk van igazán jó és praktikus zsákos Cemix falazóhabarcsra

Építkezés? Felújítás? Akkor valőszínű, hogy itt-ott a falazathoz is hozzá kell nyúlni. A falazáshoz pedig szükségünk van igazán jó és praktikus zsákos falazóhabarcsra.



A Cemix falazóhabarcs gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt vízzel kell összekeverni. Cement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz. 
A Cemix falazóhabarcs új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok falazatainak felépítésére szolgáló építőelemek (vázkerámia, tégla, betonblokk, gázbeton, stb.) falazóhabarcsa. A statikai terveknek megfelelően, a különböző terheléstől függően tartófalak, vázkitöltő falak építésére használhatjuk. Az MM 1 feldolgozása: Az MM 1 falazóhabarcsot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), kézi keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. 

Felhordása kézzel, hagyományos kőműves szerszámokkal, a falazási technológia betartásával, +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt habarcsvastagság 10-15 mm. A falazatok elkészítésénél mindig vegyük figyelembe a falazóelem gyártójának műszaki előírásait. Ha a falazóelem gyártó másként nem rendelkezik, akkor egyaránt töltsük ki a vízszintes és a függőleges fugákat.